Видински панаир
Видински панаир / Община Видин
Хиляди посетители се събраха за началото на тазгодишното издание на традиционния Видински панаир. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно с гостите, поканени за събитието, разгледаха щандовете и разговаряха с производителите и търговците. След това от сцената Ценков се обърна с приветствие към хората и участниците в изложението. Той припомни някои факти от над 120-годишната история на панаира, който с течение на времето разширява непрекъснато обхвата си и известността му расте не само в България, но и в чужбина. „Община Видин влага много усилия и ресурс, за да подари на жителите и на гостите на града, дошли отблизо и далеч едно вълнуващо преживяване през панаирните дни. Надявам се, че и този път ще отговорим на вашите очаквания!“ – заяви той.

Видински панаир
Община Видин

Поздравление поднесе и областният управител на Видин Албена Георгиева. Тя приветства усилията на кмета на общината и неговия екип за осигуряване на богатата програма, която ще радва жителите на града и неговите гости. „Видин е град с традиции и той ще продължи да съхранява своите нрави, своето културно и историческо наследство, своя дух и характер” – каза Георгиева и пожела на всички положителни емоции по време на панаира.

Видински панаир
Община Видин

Огнян Ценков отправи своята благодарност към популярния и обичан от всички български изпълнител Веселин Маринов за това, че се е отзовал на поканата на общината да постави началото на концертната програма на дългоочакваното събитие. И обяви Видински панаир 2017 за открит, с пожеланието за весело настроение.

Видински панаир
Община Видин

Община Видин организира традиционния Видински панаир 2017 от 25 август до 2 септември. За всяка вечер е предвидена концертна програма с участието на самодейни състави от региона и  известни български и сръбски изпълнители. От 26 август до 2 септември концерти ще изнесат Рени, Амар Гиле, Десислава, Мирослав Илич, Константин, Синан Сакич, Славка Калчева и Мухарем Сербезовски, с начален час 21.00.

Видински панаир
Община Видин