Видин със съвет за икономическо развитие
Видин със съвет за икономическо развитие / Областна администрация Видин

Областен консултативен съвет за икономическо развитие в област Видин бе създаден в крайдунавския град по инициатива на областният управител инж. Цветан Асенов. В срещата представители на Държавните служби, структури на Министерство на земеделието и храните, земеделски кооперации, представители на Асоциацията на зърнопроизводителите, на зеленчукопроизводителите, на отраслите овощарство, лозарство, пчеларство, животновъдство и други.

Целта на новосформирания съвет е  да обедини усилията на местната, държавната власт и частния сектор за насърчаване икономическото развитие на областта. Областният управител подчерта, че основен приоритет за развитието на област Видин е земеделието.

На срещата бяха дискутирани актуални въпроси в сферата на земеделието, като неправомерното ползване на държавен поземлен фонд  и възможностите за финансиране на овощари, зеленчукопроизводители и пчелари. Обсъден бе въпросът за необходимостта от специални преференции за земеделието и животновъдството в област Видин.

Ще бъде сформирана работна група, която ще обобщи проблемите на земеделските стопани, с които ще бъде запознат министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.