Видин се включи в туристическа рекламна кампания
Видин се включи в туристическа рекламна кампания / Община Видин

Община Видин е сред първите, включили се в кампанията за рекламиране на възможностите за туризъм по региони. Кампанията е по инициатива на Министерството на туризма и цели да насърчи вътрешния туризъм, като покаже емблематичните културно-историческите забележителности в България.

Всяка община, която взима участие в инициативата, предоставя безвъзмездно билбордове, на които се рекламират атракции от други общини. Това е начин да се привлече вниманието на хората към историческото и природно богатство на страната ни.

Единствената напълно запазена в България средновековна крепост „Баба Вида" се представя във Велико Търново, Габрово и Перник. Тя продължава да привлича любителите на историята, а нейната тайнственост предизвиква постоянен интерес. Чрез рекламирането на средновековния замък в други региони тези, които все още не са го посетили, са провокирани да го направят.

Община Видин е предоставила на Министерството на туризма два билборда за ползване. Първият се намира на входа на града (на ул. „Цар Александър II"). На него се рекламират резерватът „Сребърна" в Община Силистра и етнографският комплекс „Етъра" в Община Габрово. Другият билборд е на улица „Широка", който кани любезно жителите и гостите на Видин да посетят скалния манастир „Св. Димитрий Басарбовски" в Община Русе и Регионалия исторически музей в Търговище.

Рекламната кампания ще продължи около шест месеца, като очакванията са българските туристи да разгледат и опознаят родните забележителности.