Вечер на руската песен в Белоградчик
Вечер на руската песен в Белоградчик / Община Белоградчик

Белоградчик бе домакин на концерта «Вечер на руската песен». Участваха  Симфониета Видин, Вокално-инструментална група "Нова китара" и  Момчил Караиванов - солист на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново.

Звучаха популярни и емблематични руски песни от военните години, по-близкото минало и от съвремеността: "Смуглянка", "Я люблю тебя жизнь", "Калинка", "Подмосковные вечера", "Миллион алых роз", "Позови меня тихо по имени", също така и песни от филми - "Ваше благородие" от филма "Бялото слънце на пустинята", "Александра" от "Москва не вярва на сълзи" и песента от филма "Седемнадесет мига от пролетта".

Вечер на руската песен в Белоградчик
netinfo

Запълнили до краен предел салона на читалището, почитателите на руската песен в Белоградчик истински се  наслаждаваха на изпълненията на солистите, заедно с тях припяваха някой от песните и бурно аплодираха.

 

Накрая домакините благодариха за удоволствието и насладата от прекрасните песни, завладяващи душите и сърцата. От името на община Белоградчик гостуващите солисти получиха подаръци за спомен.

Вечер на руската песен в Белоградчик
netinfo