В Криводол ще развиват исторически туризъм
В Криводол ще развиват исторически туризъм / netinfo
Община Криводол ще развива историческия туризъм. От администрацията подготвят проект за възраждане на праисторическото селище в с.Градешница и Римската вила в с.Уровене.

С проекта ще кандидатства за финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие”, Приоритетна ос 3, Операция 3.1. “Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”.

Проектът предвижда и подобряване и изграждане на необходимата пътна инфраструктура до двете исторически забележителности и до Градешки манастир, както и оформянето на паркинг пред манастира. По време на разработката на проекта ще се обходят обектите и ще се проучат възможностите за обособяване на маршрути за катерене, колоездене и еко-пътеки, места за пикник, заслони, посетителски информационни центрове и др.

Освен тези дейности особено внимание ще се обърне и на разработването на подходящи рекламни материали за популяризирането, както на тези исторически забележителности с национално значение, така и на всички останали природни, културни и исторически забележителности на територията на Община Криводол.