В Антарктида има ледник кръстен на гр. Криводол

Урокът от Програмата за патриотично възпитание.
Урокът от Програмата за патриотично възпитание. / ВМРО Враца
Проф. Ангел Кунов гостува на шестокласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Криводол. Инициатор на поредното събитие по Програмата за патриотично възпитание бе народният представител Красимир Богданов, а темата която популярният геолог представи беше посветена на земетресенията и вулканите.
Учениците изслушаха с голям интерес любопитните факти, свързани с най-големите земетресения, гигантските вълни цунами и вулканичната дейност. Наред с общопознатата информация, проф. Кунов представи и новопостъпили данни от изследванията на БАН и световната наука. Особен интерес предизвика съобщението, че на остров Смит в Антарктида, част от Южните Шетландски острови има ледник носещ името Криводол.

Проф. Кунов подари за кабинета по география голям къс от минерала галенит и няколко свои книги посветени на природните явления, небесните тела, скалните образувания и минералите. От името на училището, даренията приеха директорът Цветана Николова и учителят по география Искра Илиева. Гостите поеха ангажимента да продължат интересните инициативи с учениците от Криводол и през следващата учебна година.