Усвояват средства за  наводненията
Усвояват средства за наводненията / netinfo
Близо 80 на сто от средствата за възстановяване на щетите от бедствия в пет села на община Монтана вече са усвоени. Приключи укрепването на свлачището на пътя за гробищния парк в село Сумер, съобщи заместник кметът Румен Ангелов. Ремонтните дейности е осъществила фирма “Мост строй”, а инвестицията възлиза на 13 хил. 374 лева.

Работниците на “Напоителни системи$" са укрепили свлачище на пътя за гробищния парк в село Долно Белотинци, за където бяха предвидени 38 хил 776 лева. Продължава възстановяването на изпускателния кран на преливника на язовир ”Бранов дол” в Долна Рикса - за него са отпуснати 16 хил. 612 лева.

До края на месеца фирма "ВИК строй" ще възстанови отводнителния канал в село Крапчене, за където са предвидени 3 хиляди 676 лева. За 1 300 лв. ще бъде направен ремонт на къща в с. Винище, която бе частично разрушена от проливните дъждове през пролетта. Средствата за ремонтни дейности на тези обекти, които възлизат на 73 хиляди 738 лева, са отпуснати от Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи за преодоляване последствията от интензивните валежи през март тази година .