Унищожиха фалшиви анцузи
Унищожиха фалшиви анцузи / ОД на МВР Враца

207 фалшиви спортни артикула на запазени търговски марки „Адидас", „Найк" и „Пума" са били унищожени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" от ОД на МВР Враца и на Патентното ведомство на Република България. Изделията са открити  в резултата на извършени  проверки, а унищожаването им е след приключени досъдебни производства. 

Вчера, по време на друга съвместна проверка в гр. Враца,  служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" и служители на Патентното ведомство на Република България, проведоха операция в защита на интелектуалната и индустриална собственост. Открити са още фалшиви дрехи и препарати. В склад за перилни и почистващи препарати  проверката е установила наличие на стоки със запазена търговска марка, стопанисвани без разрешение на притежателя на марката.

Открити са 1740 броя гел за миене и 1200  опаковки с прах за пране.  В магазин за продажба на дрехи, проверяващите са открили  25 комплекта спортни дрехи с надпис „Adidas" и 7 броя долнища.  На собственика на магазина  е съставен акт по чл.82 ал.1 от Закона за марките и географските означения.