/ ThinkStock/Getty Images
На 28 август, за времето от 10.00 ч. до 22.00 ч. на територията на РУ-Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпленията свързани с наркотични вещества, проверка на търговски обекти за наличие на стоки без български акцизен бандерол, предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления.

Врачански полицаи намериха 117 растения канабис

В резултата на оперативно-следствени действия, на улица във Враца е извършена проверка на 25-годишен мъж от Бяла Слатина. При обиска са намерени 12 полиетиленови пликчета, съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло 9 грама, която при направения полеви наркотест реагира на канабис.

Откриха канабис в частен дом в Капитановци

При последвало претърсване в апартамент, обитаван от същото лице, са намерени пликове съдържащи листна маса с общо тегло 330 грама - канабис; плик съдържащ 30 семена от канабис; електронна везна тип „златарска“. Мъжът е задържан.

Дядо от Враца се оказа наркодилър

В рамките на същата операцията са извършени проверки и на други два частни адреса във Враца, където полицейските служители са намерили иззели ситно нарязан тютюн, с общо тегло 4 килограма, без български акцизен бандерол.

Същият ден от полицията в Мездра са извършили претърсване  в частен дом в село Горна Бешовица. Намерена и иззета е 3 килограма суха листна маса, която при извършения полеви наркотест е реагирала на канабис. В полицията е задържан 50-годишен мъж, живущ на същия адрес.
ОД на МВР Враца