Училищните автобуси във ваканция до 15 септември
Училищните автобуси във ваканция до 15 септември / netinfo

 Със заповед на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов училищните автобуси трябва да бъдат спрени от движение през летния период. Те ще се използват единствено за превоз на ученици.

Автобусите са измити, преминали са през технически преглед и консервирани, според изискванията за техническа изправност, при престой в рамките на следващите два месеца, коментира управителят на „Автобусни превози" Георги Яков. От началото на тази седмица Георги Яков е освободил и подходящи паркоместа в гаражите на автобусното дружество.

Училищните автобуси означават гаранция за безопасността на децата поради тази причина не може да си позволим повече от два месеца да останат без охрана, коментира зам.-кметът Силвия Драйчева. Училищните автобуси бяха предоставени от Министерството на образованието като част от програмата за оптимизация на училищната мрежа.

 Всички автобуси, собственост на „Автобусни превози" ще преминат на задължителна техническа проверка, извършена от ДАИ. Особено внимание ще се обърне на автобусите над 15 години.