Училище за родители във Видин
Училище за родители във Видин / Община Видин

"Готова рецепта за предпазване на децата от употребата на алкохол няма". До този извод стигнаха участниците в Училище за родители, организирано в ОУ „Епископ Софроний Врачански" Видин.темата на своеобразното училище бе „Разговаряй с детето си за алкохола". Участваха родители на ученици от IV, V и VI клас и експерти от Общинския съвет по наркотичните вещества.

Стана ясно, че от изключителна важност е родителите да разговарят у дома на тази тема и да предприемат навременни действия.

По време на срещата бяха обсъдени и развенчани едни от най-популярните митове за алкохола. Родителите получиха специално разработени по темата образователно-информационни материали.

Тази поредна тематична среща с родители е в изпълнение на заложените цели и задачи област 1 на Програмата на Общинския съвет по наркотичните вещества за превенция и лечение на наркоманиите в Община Видин 2012-2016: „Развитие на знания и умения сред родителите за превенция на употребата и злоупотребата на наркотични вещества сред децата".

По желание на родителите следващото обучение ще бъде свързано с превенция на тютюнопушенето.