Ученици  управляват администрациите днес
Ученици управляват администрациите днес / netinfo
За първи път днес в България ще бъде честван професионалния празник на държавния служител.

Областна администрация Враца ще приеме 12 ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьfрство и училище “Васил Кънчов”, работещи по проект “Мениджър за един ден, които ще поемат работните задачи на служителните от администрацията.

Грета Виолинова ще бъде кмет на Община Монтана за един ден днес Тя ще замести Златко Живков в Деня на държавния служител. Още 5 възпитаника на монтанското у-ще”Йордан Радичков” ще заемат за един ден ключови позиции в местната администрация. Като секретар на общината ще работи Снежа Бисерова.

Директори на дирекциите "Хуманитарни дейности","Финансово-стопански дейности", "Общинска собственост", "Икономическо развитие и инвестиционна политика" ще бъдат съответно Христина Михайлова, Искра Георгиева, Жасмина Жаркова и Зина Николаева. Децата ще заемат отговорните постове като участници в проекта "Мениджър за един ден в държавната администрация". Той е инициатива на Министерството на държавната администрация и Джуниър Ачийвмънт България.

9 училище работи по проекта на тази международна организация от 6 години. Младите хора подадоха заявления с приложени автобиографии, написани поевропейски образец и получиха заповеди за назначение, парафирани от кмета Златко Живков.