Ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха наградени за постигнати успехи
Ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха наградени за постигнати успехи / ПМГ Враца

На специална церемония днес ръководството на врачанската природо-математическа гимназия награди свои възпитаници за принос в утвърждаването на името и престижа на училището.

Над 70 са учениците от 5-ти до 12-ти клас, които получиха отличия за постигнатите високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания по математика, физика и астрономия, информационни технологии, математическа лингвистика, история, биология, чужди езици и др.

Първи бяха наградени лауреатите от националните олимпиади по история и физика. Това са Калояна Янкова от 12-ти клас, която стана лауреат на олимпиадата по история и цивилизация и Христина Христова, получила лауреатско звание в националния кръг на олимпиадата по физика и астрономия.

Ученици от ПМГ Акад. Иван Ценов  Враца бяха наградени за постигнати успехи
netinfo

 

Директорът на гимназията Татяна Василева специално благодари на изявените ученици и техните преподаватели по предмети за доброто им представяне, многобройните награди и медали от престижни форуми. Тя подчерта, че именно тези таланти са причината ПМГ „Акад. Иван Ценов“ да продължава да бъде най-значимата образователна иституция в града и региона.

Ученици от ПМГ Акад. Иван Ценов  Враца бяха наградени за постигнати успехи
netinfo