/ заедно в час
48 ученици и 11 учители от седем населени места от обл. Монтана и обл. Враца ще се включат във второто издание на “СЪбитието” между 23 и 25 март в с. Типченица, община Мездра.

Всички участници ще работят заедно за развиване на умения за успех и емоционална интелигентност през разнообразни дейности, работилници и презентации, подготвени от самите ученици.

Инициативата е продължение на първото съвместно събитие, организирано от учители по програма "Заедно в час" от обл. Враца и обл. Монтана, през декември 2017 г. във врачанското село Очиндол.

Целта е да мотивират учениците​ от различни общности и населени места да работят заедно, да се подкрепят взаимно и да развиват важни умения и нагласи за бъдещето им професионално и личностно развитие.

В тридневното събитие в Типченица ще вземат участие два пъти повече ученици, отколкото в първото издание на инициативата. Те са ученици от втори до дванадесети клас от осем училища от населените места Враца, Лом, Козлодуй, Бутан, Хърлец, Търнава и Търнак.

“Радваме се, че въпреки краткото време между двете събития успяхме да привлечем не само двойно повече деца на различна възраст, но и нови съмишленици и партньори, с които заедно да работим за голямата промяна в региона.

А тя тръгва от едни осъзнати, отговорни към своето развитие и към обществото ученици, които да вдъхновяват и хората около тях”, споделя един от организаторите на събитието - Мария Веласкес, учител по изобразително изкуство в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Враца, и участник в програма “Заедно в час”.

“СЪбитието” се осъществява безплатно за всички ученици с подкрепата на Община Козлодуй и Община Бяла Слатина, АЕЦ “Козлодуй”, Дилян Петров, изпълнителен директор на "Радиоактивни отпадъци", Красен Кръстев от ПП ГЕРБ Бяла Слатина и участниците от Благотворителния коледен базар в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Враца.

Организатори на инициативата са учителите по програма “Заедно в час” Мария Веласкес, Янко Морунов, Кристина Тодорова, Ралица Матеева, Невяна Теодосиева, Елеонора Ангелова, Румен Божинов, Боян Кацаров, Дияна Банкова с подкрепата на техните училища.
заедно в час