Тържества на площадите в Монтана, Враца и Видин
Тържества на площадите в Монтана, Враца и Видин / Община Монтана

Дунавското хоро ще звучи по централните площади на трите големи града в Северозапада с настъпването на Новата година. В Монтана, Враца и Видин общинските администрации са подготвили по традиция концерти и изненади за жителите и гостите в новогодишната нощ.

Една от най-обичаните фолклорни певици Славка Калчева ще весели монтанчани. Тя ще пее на централния площад „Жеравица” в първите мигове на 2013-та. Популярната песен „Бяла роза” ще прозвучи непосредствено след дикоилиевото „Дунавско хоро”, изпълнено от Духовия оркестър на НЧ „Разум 1883”. Музикантите ще подгряват и преди настъпването на Новата година, което ще бъде ознаменувано със заря. Кметът Златко Живков ще отправи празнично послание към съгражданите си.

По традиция общината ще почерпи с баница и вино. Предвидени са и подаръци, които ще спечелят от новогодишната томбола 8 късметлии. Право да участват в нея имат само присъстващите на площада, които попълнят специални талони. Телевизор, кафеварка, ютия, тостер и сешоар с марка „Philips”, дигитален фотоапарат „Olympus” и флаш-памети са наградите, подготвени от Община Монтана.

Във Враца Новогодишният концерт започва в 24 часа на 31 декември. Участват Духовият оркестър при НЧ „Развитие” и оркестър „Пловдив”.

Тази вечер от 23.30 ч., на площад "Бдинци" кметът на Видин Герго Гергов ще изтегли имената на печелившите в новогодишната томбола на общината и ще направи обръщение към видинчани по повод настъпването на 2013 година.