Търсят желаещи да се оженят в Балкан
Търсят желаещи да се оженят в Балкан / Дарик Враца

Инициатива, с която да се възроди обичта към местните традиции и обичаи стартира това лято Община Враца, обяви днес кметът Калин Каменов. Първият по рода си „Северняшки фолклорен събор Леденика" ще събере групи за автентичен фолклор от целия Северозападен регион за планиране. „За фестивала ще има дрес код - народна носия, обясни още К.Каменов. По време на фестивала ще оженим по стар врачански обичай желаещи, които искат да се бракосъчетаят в планината". Той отправи покана към всички бъдещи младоженци, на които им харесва идеята и искат да се включат.

Чрез тази инициатива от Общината се надяват да повишат интереса и към природните забележителности в региона - м.Йолковица, Божия мост, прохода „Вратцата", манастира „Св.Иван Пусти" и др.

Калин Каменов участва в стартирането на тазгодишната класация на вестник „Стандарт" „Чудесата на България". Сред официалните гости бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на туризма Николина Ангелкова, проф. Николай Овчаров. Участваха и народни представители от региона, кметове на населени места, туроператори, ръководители на държавни и частни фирми свързани с туризма. Събитието се проведе в Регионалния исторически музей и бе ръководено от гл. редактор на вестник „Стандарт" Славка Бозукова, като организатор на проявата.