Враца
Враца / Дарик Враца
Общественият дарителски фонд за Враца обяви конкурсна процедура за набиране на проектни предложения по Програма „Визия за Враца ‑ 2020 година – Общност на младежта и туризма“.
 
Програма „Визия за Враца – 2022 г. – общност на младежта и туризма” е тригодишна програма, която се осъществява с финансовото съдействие на Фондация „Америка за България“ и “Обществен дарителски фонд за Враца”. По програмата ще се финансират проекти  за развитие на местната общност  и реализиране на стратегическите цели на Визията за общностно развитие на Враца. Предвиждат се поредица от дейности, които да се превърнат в традиционно добри практики, насочени към задържането на младите хора във Враца и развитието на туризма в града и други важни за общността сфери. Дейностите ще бъдат водени от принципа „действай локално, мисли глобално“ и ще развиват компетенции и потенциал, които да се мултиплицират във времето и ефектът да става все по-голям, все по-видим и все по-осезаем за местната общност.

Общата стойност на  бюджета на Програмата  за 2019 година е 80 000 лева.        
             
Целта на конкурсната процедура е да финансира проекти на представители на местната общност, които да изпълнят дейности и инициативи, насочени към решаването на значими проблеми в приоритетните области, изведени във  Визията за общностно развитие на Враца.

Приоритетните области са три – туризъм, неформално образование, еко-култура и спорт.

Кандидатите по програмата могат да бъдат юридически лица с нестопанска цел, настоятелства на училища или детски градини, спортни клубове, читалища и фирми. Структури на местната власт, включително общини, кметства, държавни институции и организации или техни клонове и представителства  на територията на  община Враца могат да бъдат партньори по проектите.