/ Дарик Враца - архив
"Да бъда или не..." актьор – на този въпрос отговаря с много чувство за хумор постановката на театър „Корсар“, който гостува на врачанска сцена на 13 юни. Една болезнено смешна изповед на седем актьора, които ще въведат публиката в тайните на театъра и смисъла от неговото съществуване. Макар, че театърът е от изкуствата, които най-ревниво пазят традициите си, промените по пътя не са му чужди.

Спектакълът ни превежда през историята на театъра от Античността до днес, като задължително минаваме през „Едип цар“ на Софокъл, „Дон Жуан“ на Молиер и „Хамлет“ на Шекспир - пиеси, които не губят актуалността си с времето, а дори я подчертават. Важно уточнение е, че актьорите сами са писали историите си, които разкриват със здравословен сарказъм актьорската природа и всичко, което не подозираме, че се случва зад кулисите.

Завършиха театралните фестивали във Враца

Участват Анна Станчева, Мая Гелева, Цветан Николов, Юлия Коларова, Юлиян Балахуров, Димитър Живков и Николай Луканов. Последните двама от тях са родени във Враца. Режисьор е Димитър Стефанов, сценографията и костюмите са на Димитър Димитров и Петя Димитрова. Композитор е Ованес Торосян. Постановката ще се играе на Камерна сцена от 18:00 часа и 20:00 часа.

Преди това на 5 и 12 юни на камерна сцена ще се играе „Предградие“ на Ерик Богосян, а на 7 юни – „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир.