Турнир Враца
Турнир Враца / Община Враца
Осмият от серията турнири по футбол и народна топка в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2019 се провежда днес във Враца. Мястото е игрището в обществен парк „Хижата“. За шестнадесета поредна година в рамките на инициативата ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! в периода от 16 април до 30 май 2019 Спешъл Олимпикс България, под патронажа на Министъра на младежта и спорта и партньорството на Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския футболен съюз, Федерация Народна топка България, Българския съюз по физкултура и спорт, Фондация „ПроСпорт“, организира спортни празници по футбол и народна топка.

Калин Каменов
Община Враца


Обединени отбори с близо 60 деца с и без интелектуални затруднения ще вземат участие в спортния прaзник във Враца.
Спортният празник ще открие кмета на община Враца Калин Каменов в 9,30 ч.. эАкцент в игрите тази година е развитието на футбола и за жени, с подкрепата на програма ЕРАЗЪМ+ на Европейския съюз. Всички момичета – участници в регионалните игри ще се включат в иновативно състезание по индивидуални футболни умения - дриблиране с топка, стрелба с топка, бягане и удар с топка.

Туринр Враца

Целта на регионалните спортни празници е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции - да предложат нови възможности за децата да играят заедно.