Трима инженери са заместници на кмета на Мездра
Трима инженери са заместници на кмета на Мездра / Снимка: Мирослав Гетов

Новата година за община Мездра започна с представяне на ръководния екип през мандат 2011-2015г. Кметът Иван Аспарухов го представи днес официално пред служителите на администрацията. Вместо един, занапред ще има трима зам.-кметове, които са инженери. Това са: по икономическо и социално развитие досегашният заместник инж. Генади Събков,  по стопански дейности и инфраструктура инж. Георги Валентинов - доскоро ръководител на „ЧЕЗ Разпределение - България" АД - обособено регионално звено Мездра и избран за общински съветник в мандат 2011-2015 и по управление на проекти и инвестиции инж. Николина Кътовска. Дамата е досегашен директор на Дирекция „Управление на проекти, инвестиции и териториално устройство" в Община Мездра.

Секретар на общината остава Нина Данколова, а гл.архитект в следващите четири години ще бъде Анета Гергова. Новата позиция „главен инженер", ще бъде поета от инж. Катя Рашкова.

От създадените пет дирекции, четири вече са с ясни директори. „Финанси и общински приходи" поема Цеца Костова. Към финансовата дирекция ще функционира отдел „Местни приходи", който се оглавява от Пепа Христова. Инж. Светлана Мицева ще управлява дирекция „Устройство на територията", с отдели „Градоустройство, строителен контрол и обществени поръчки" и „Техническо обслужване и общинска собственост". Дирекция „Икономика и социални дейности" се разделя на две -  „Икономика, социални дейности и заетост" с директор Елена Нанова и  „Хуманитарни дейности" с директор Валентин Вълчев.

Още не е ясно кой ще управлява дирекция „Обща администрация".

Трима инженери са заместници на кмета на Мездра
netinfo

Програмата за управление през мандата, кметът Аспарухов ще представи скоро за разглеждане в Общинския съвет. Тя ще е основана на  приоритети в работата на неговия управленски екип през мандат 2011/2015 г. - икономическото и социално развитие и трудовата заетост в общината; упражняването на строг контрол върху управлението на спечелените европейски проекти и увеличаване на приходите в бюджета чрез  привличане на средства от оперативните програми  на ЕС. 

От 111-те щата в администрацията, от 1-ви януари 2012, тя става 95 щата. В т. ч. 81 щата - за делегираната от държавата дейност, и 14 щата - за дофинансиране  с местни приходи.

Общата численост и структура на Общинска администрация - Мездра бяха одобрени  от общинските съветници  на последното за годината заседание с 11 гласа „за". Против бяха осем от 21-те съветници, един се въздържа и един не гласува.