Треньор победи възпитаниците си в борба  За овена
Треньор победи възпитаниците си в борба За овена / Дарик Враца, Галя Василева

Треньорът по борба от врачанския клуб "Ботев 93" Юлиян Димитров се пребори за овена в народни борби в Згориград. Той се наложи над неговия състезател Даниел Банков, Тодор Иванов-бивш борец и на финала над Виктор Цанов - също негов възпитаник. В интригата за "баша" не успя да се включи председателят на врачанския клуб Вангел Христов, който получи контузия, въпреки техничната игра, която показа в кат. до 85кг. Трети се нареди Тодор Иванов, който победи служебно Красимир Крумов в борбата за третото място.

В другите три категории определени от организаторите, първи се наредиха: 65кг - Петър Иванов от Монтана, 75 кг -Славчо Славчев от Згориград и 85 кг-Стелян Найденов от Враца.

Бивши и настоящи борци си дадоха среща на тепиха в Згориград, известен с отлична школа и нетърпящи загуба богатири. Най-малките борци, сред които е едно момиче, бяха на 4-5 години.

Около тепиха се събра цялото село. Гости бяха световният и европейски младежки шампион мс Ивайло Йорданов, родом от Згориград, първият европейски шампион за Враца мс Христо Вангелов, дългогодишният треньор и международен съдия мс Илия Здравков. Рефери на състезателите бяха настоящите треньори на Згориград Ангел Петров и Николай Ценов.

Състезанието започна с борба в класически стил при деца и момчета. Включиха се 70 млади борци от Ловеч, Белене, Златица, Враца и Згориград. Призьорите получиха медали и предметни награди. Бяха дадени и купи за най-техничен и най-резултатен състезатели. При децата призовете заслужиха Петър Красимиров от Згориград и Александър Евтимов от Враца. При момчетата- Георги Петров от Згориград и Петър Кюков от Враца.