Театърът в Монтана със спектакъл в памет на Велко Кънев
Театърът в Монтана със спектакъл в памет на Велко Кънев / Снимка: Театър Монтана

След тежко и продължително боледуване на 63-годишна възраст почина големият актьор Велко Кънев. Днес е неговото погребение.

Творческата му съдба е свързана с развитието на българското кино в продължение на 30 години и със сцената на Народния театър, където изигра десетки прекрасни роли.

Велко Кънев умееше като никой друг да улови и смешното, и драматичното в живота ни. Затова обичаме и помним филмите му - "Оркестър без име", "Да обичаш на инат", "Мъжки времена", "Матриархат"...

Театърът в Монтана със спектакъл в памет на Велко Кънев
netinfo

Затова когато през 2009 година разбрахме, че се бори с рак на гласните струни, много хора се опитаха да помогнат със средства за лечението в Германия, съобщиха от Монтанския театър. И все пак, той си отиде. Поклон пред паметта му.

В памет на големия актьор, шоумен и режисьор Драматичен театър - Монтана ще представи на 24 януари 2012 година от 19,00 часа в Голяма зала неговата последна постановка като режисьор „Бившата жена на моя живот" от Жозиан Баласко. Участват: Асен Блатечки, Невена Бозукова, Милена Маркова и Стефан Иванов.