Танцуваме на Happy за Деня на Европа
Танцуваме на Happy за Деня на Европа / Дарик Враца

Флашмоб „Моят ден в Европа“ е инициативата на Европейският информационен център „Европа директно“ Враца, към ТПП Враца по повод Деня на Европа – 9 май. Центърът е посветил  честването на 9 май на  Европейската година на гражданите.

За целта ще бъдат оформени три точки, първата – в пространството пред кафе-ресторант „Тракийска принцеса“,  втората - откритото пространство пред бившето кино „В.Коларов“ и градинката пред „Български пощи“, третата  -  откритото пространство между Община Враца и Читалище „Развитие“. На тези точки между 10.45 и 11.00  часа ще стартира самият флашмоб по музиката на Pharrell Williams – „Happy“ , с изпълнения на танцови, клубни и балетни формации от гр. Враца.

 

Предвиждаме след това от посочените точки да се насочат три лъча танцуващи групи към пл. Христо Ботев. Трите лъча ще се съберат на площада и там ще образуват фигура, която символизира България в Европейския съюз. Този флашмоб ще бъде заснет и изготвения от това видеоклип  ще бъде разпространен, вкл. и в интернет, като  по този начин ще промотира града и неговите хора като цяло, обясняват идеята от Център Европа директно Враца.