Боен клуб Сила Враца
Боен клуб Сила Враца / БК Сила
Състезатели на врачанския Боен клуб „Сила“ взеха призови места на провелото се държавно първенство по ММА в пловдивската зала „Строител“. Със седем опонента в категорията до 61 кг. при юношите Цветомир Тодоров стана републикански шампион за четвърти път. На финала Цветомир се изправи срещу опонент от Варненският клуб „Десант“ и успя да го откаже в края на първият рунд. Окичвайки се с златото Цветомир спечели и квота за Балканското първенство, което ще се проведе в албанската столица Тирана между 17 и 20 октомври.
Павлин Воденичарски също имаше късмет при тегленето на жребия. Той бе изпратен директно на полуфинал, който той спечели служебно поради отказване на опонента му. На финала се изправи срещу опонент от Варненският клуб „Викингс Инс“, когото надигра в първия рунд , но в края на вторият рунд Павлин не издържа и бе свален в нокдаун, а реферът спря срещата. Така Павлин остана вице републикански шампион при юношите до 70 кг.

Боен клуб Сила Враца
БК Сила



Боен клуб „Сила“ за първи път изведе своя състезателка. Тя бе подготвена да излезе в клетката в категория до 52 кг при жените. Тъй като ММА все още е сравнително нов спорт, конкуренцията при жените не е голяма. Асенова премина кантара, но на състезанието не се яви опонентка за нея. Въпреки това Асенова бе наградена от БФММА с златен медал в чест на това, че се е трудила за подготовката си. Нашата състезателка получи поздравления от президента на БФММА Станислав Недков – Стъки за куража и положените усилия в залата. Треньорите Ивайло Русинов и нейният съпруг Асен Асенов, който е световен и европейски шампион по Муай Тай продължават с подготовката й. Най вероятно в началото на следващата година Асенова ще се излезе на първото за 2018г. състезание.

Средствата за подготовката и престоя в Пловдив са осигурени от Министерство на Младежта и Спорта по програма „Децата и спортният клуб 2017 „ която Боен клуб „Сила“ спечели в началото на 2017.

Боен клуб Сила Враца
БК Сила