Свлачищата ще се ремонтират по ОП Регионално развитие
Свлачищата ще се ремонтират по ОП Регионално развитие / netinfo
Заседание ще свика областният управител д-р Антонио Георгиев с представители на общините, на чиито територии има свлачища по републиканската и общинска пътна мрежа. Това стана ясно на проведеното днес съвещание с ангажираните за поддръжката на пътищата.

Целта на заседанието е да се изготвят проекти за финансиране на ремонта на свлачищата по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Общините са готови за поддръжката на пътищата през зимата, стана ясно още. Два са основните проблема, за които се търси решение, казаха от фирмите по поддръжката.

Неизплатени средства за ремонтни дейности и снегопочистване от страна на Националната агенция “Пътна инфраструктура”, към сключилите договори с тях фирми, още от миналата година и все по-тежкото състояние на обходните пътища на републиканската пътна мрежа на територията на областта. Липсват пътища за обходни маршрути или в такъв участък има появили се свлачища.

В тази връзка областният управител ще свика заседание на работна група с представители на държавни институции, полицията, гражданска защита и др. След 15 ноември ще бъде извършена проверка за изпълнение на разпоредбите за наличността на пясък около проблемните участъци.