Светла Кръстева размаха пръст на съветниците
Светла Кръстева размаха пръст на съветниците / Дарик
Светла Кръстева "размаха пръст" на съветниците
23347
Светла Кръстева "размаха пръст" на съветниците
  • Светла Кръстева "размаха пръст" на съветниците

Едва трийсетина минути продължи днешното заседание на Общинския съвет във Враца.  Причината бе, че голяма част от съветниците определиха включените в дневния ред точки, сред които отпускане на помощи на 33-ма граждани и разпореждане с общински имоти, като предизборни.

Цв.Димитров - БСП :"Това е демонстрация на псевдогрижата на ГЕРБ към хората от общината", Момчил Младенов - НДСВ "Популистка сесия - два дни преди изборите да се разпореждаме със земи, а после следващия кмет да се оправдава, че положението е заварено", Кирил Илиев - "Не така" - "Раздаването на пари под форма на помощи преди изборите се тълкува като плащане за гласове".

След 10-минутна почивка Румен Антов от ГЕРБ направи предложение да останат само точките за избор на съдебни заседатели към Районния и Окръжния съд, тъй като срока по закон е до 15 ноември.

Предложението ядоса вр.из.д. кмет Светла Кръстева, която искаше да бъде включена и точка за актуализация на бюджета на Община Враца за 2009 г. в местна дейност "Столове". Актуализацията, според Кръстева е само в преструктуриране на разходите по съответните параграфи, заради възникнала необходимост. Предложението й цялата сесия да бъде отложена бе отхвърлено с 0 "за", 12 "против" и 18 "въздържали се" и тя напусна залата.