/ ВМРО - Враца
На 19 февруари за 5-та поредна година се проведе младежко състезание, посветено на живота и делото на Васил Левски „Чиста и свята Република...”.

Състезанието e по инициатива на Ученически общински съвет със съдействието на Община Враца, Младежки дом, РИМ, РУО – Враца и е под патронажа на народния представител Красимир Богданов, като част от Програмата за патриотично възпитание.

Тази година, в оспорваната надпревара участваха отборите на седем врачански училища. Журито в състав Румяна Цветкова – старши експерт в обучението в РУО-Враца, Силвия Врачовска – директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“ и Александра Петрова – уредник в Регионалния исторически музей беше доста затруднено от сериозните знания на учениците. 

В крайна сметка, десетокласниците от СУ „Козма Тричков“ - Елица, Александра и Александър завоюваха първото място. Втори останаха представителите на СУ „Христо Ботев“, а трети, учениците от СУ „Васил Кънчов“.

Всички участници получиха награди, свързани с Левски, историята на България и врачанския край, връчени от Красимир Богданов, Татяна Борисова – старши експерт „Средно образование“ в Община Враца и председателят на журито Румяна Цветкова.