Строят модерно игрище за Локо Мездра
Строят модерно игрище за Локо Мездра / netinfo

Модерен терен с изкуствена настилка ще бъде изграден в Мездра, съобщиха от общинската администрация.
Изграждането му е част от дългосрочната инвестиционна политика на спонсора на ПФК „Локомотив” - фирма „Надин”, за модернизиране на материалната база на клуба, така че тя да отговори на изискванията на УЕФА за лицензиране.

Той е с класическите размери 90х60 м, като на него освен тренировки ще се играят и официални срещи. Спортното съоръжение ще разполага с електрическо осветление и ще може да се ползва денонощно. В момента се полагат дренажните тръби на оросителната система.
Това е едва вторият такъв терен у нас (след този в Сандански) и един от първите десет в Европа.

Технологията е италианска, а пълнежът е екологично чист – изкуствена трева, пясък и стърготини от кокосов орех. За разлика от повечето подобни игрища, настилката е изключително мека, така че максимално ще предпазва футболистите от травми. Инвестицията е на обща стойност около 750 хил. лв.

Очакванията са новото съоръжение да бъде завършено до 15 март.
След приключване на първенството в Западната „Б” група ще започне основен ремонт на централния терен на стадион „Локомотив”. Предвижда се на него да бъдат изградени съвременна дренажна система и поливна инсталация, които ще позволят тревата да се поддържа свежа дори през зимата. Чимовете ще бъдат внесени от Холандия.