/ Община Враца
Комисия от експерти в областта на строителството, както и представители от фирмите „Опал-94“ АД и „Инекс Трейд“ ЕООД извършиха обследване на пострадалата, от ураганния вятър, къща на 84-годишните Вълка и Ангел Алексиеви.

И БЧК помага на възрастното семейство, пострадало при бурята

Заключението на строителите е, че при евентуално извършване на строително-ремонтни дейности на покрива, има реална опасност да се разруши цялата постройка, поради конструктивни изменения. Експертите изразяват своите резерви за осъществяване на ремонт на къщата, тъй като дървеният гредоред на таванското ниво е силно компрометиран.

Щети за над 700 000 лв. нанесе бурният вятър във Враца

Служители от Община Враца са уведомили възрастното семейство за възникналите проблеми с техния имот, като им е отправена и препоръка да преустановят посещенията си в пострадалата къща.

Към момента Вълка и Ангел Алексиеви са настанени в обзаведено общинско жилище, което е оборудвано с необходимите консумативи и уреди. Пострадалото семейство е получило съдействие от Български червен кръст-Враца и е записано към Домашен социален патронаж, като всеки ден им се предоставя топла храна на адрес. Анонимен дарител от община Габрово – също е оказал финансова подкрепа на възрастните хора.

Кризисният щаб във Враца се събра заради ураганния вятър

Преди седмица беше открита дарителска сметка за дарения, които да послужат за възстановяване на щетите от бурния вятър. Досега в банковата сметка са постъпили 150 лв. от граждани. Община Враца се опитва да установи контакт с близките на пострадалите от ураганния вятър.