Странното нещо нерачено „Огледала на Козирев или как се пътува във времето?
Странното нещо нерачено „Огледала на Козирев или как се пътува във времето? / Дарик Враца
Странното нещо нерачено „Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?
80429
Странното нещо нерачено „Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?
  • Странното нещо нерачено „Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?

Експеримент за „проникване в миналото" чрез „високотехнологичните Огледала на Козирев", наричани "Машината на времето" бе организиран във Враца. Експериментът се проведе в зала на Врачанския исторически музей. Организатор бе Международният научно-изследователски институт за изследване на космическа антропология, Новосибирск, с представител Грета Веселинова.  Присъстваха и писателят Христо Буковски и Иван Лишков председател на Сдружение „Бъдеще в миналото".
Според информация, която може да се намери в Интернет „Огледалата на Козирев" са изработени от алуминиеви спираловидни плоскости, но съществуват и медни, сребърни и др. Съоръжението е създадено от руския учен Николай Козирев и е свързано с теорията за влиянието му върху хода и плътността на времето.

Странното нещо нерачено Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?
netinfo

На определените да влязат в „Огледалото на Козирев", за да „постигнат пряка връзка с цялостното информационно поле на Вселената", бяха давани „за водачи" уникални реликви от Врачанския музей - керамичен съд от с. Градешница, съдове от Рогозенското съкровище и нефритеният амулет от светилището при с. Оходен.
Преди началото на експеримента бе дадена възможност на присъстващите да разгледат кръглото метално съоръжение. В действителност дори и при кратък престой без да е затворена вратата стоящият вътре усеща „завиване на свят".

Странното нещо нерачено Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?
netinfo

Първи на експеримент се подложиха директорът на музея Илия Стоянов, представител на телевизия Враца Изабела Иванова и Грета Веселинова. Те престояха вътре 20 минути, държейки в ръцете си съдове от Рогозенското съкровище. След излизането им Изабела сподели усещанията през тези 20 минути. „Отпуснах се и усетих тръпки по цялото тяло - като електричество. Усетих аромат, наподобяващ тамян, плътен аромат.

След което започнах да усещам някакъв вятър от ляво, първо от към краката, а после директно срещу лицето ми. Дори си отворих очите да видя дали не става течение, но всичко беше плътно затворено. Този вятър го усещах през цялото време до края. Но картини не видях". Подобно усещане за вятър е имал и директорът Илия Стоянов, който се оплака и от започнало главоболие. Третият участник в експеримента сподели, че е видяла лилава светлина, а после и картина със скалите край Враца и мъж, която изчуква фиала. Грета Веселинова държеше през цялото време в ръцете си точно фиала.
Според правилата за провеждането на експериментите всички участници са длъжни след това да опишат независимо един от друг усещанията си вътре.

Странното нещо нерачено Огледала на Козирев" или как се пътува във времето?
netinfo

Следващите участници, които влязоха в „Огледалата на Козирев" носеха плочката от Градешница с първата писменост и фигурка, открита край с.Оходен. Това, което сподели за Дарик един от тях е че и тримата са визуализирали едно и също нещо. Какво точно - очаквайте разказът им утре.

Според Грета Веселинова от тази събота през цялото лято ще се провеждат двудневни експедиции, при които с помощта на огледалото ще се направят опити за изследване на по-значими енергийни места в България и Гърция. Сред тях Побитите камъни край Варна, Бузовград, Белоградчик, Седемте рилски езера, с.Оходен, Сандански, остров Самотраки и др. Експедициите ще са достъпни за всички желаещи. Миналата година за Огледалото на Козирев филм е направила и журналистката Светослава Рудолф.