/ Дарик - Враца
“България много ми харесва! Аз обичам българската култура и българската храна. Дойдох във Враца преди няколко дни и успях да се кача на Хижата! Тук природата е страхотна! Искам отново да дойда тук, но за повече време, за да разгледам всичко”, това каза на чист български език в първото си интервю за врачанска медия, за Дарик, прочутият белгийски пианист Стивън Ванхауърд.

С приятели договорили първият концерт в европейското му турне да бъде точно във Враца. Концертът е тази вечер в 19:00 часа в градската концертна зала. “За първи път ще чуете белгиец да изпълнява творба на най-великия белгийски композитор Цезар Франк.

Ще свирим “Симфонични вариации” със Симфониета “Враца” и диригент маестро Христо Павлов. Тази пиеса ще свирим само тук в цялото ми европейско турне. Ще бъде страхотно – елате всички!” – покани отново на български пианистът с международна кариера.

В концерта “Романтични вариации” са включени също “Вариации по тема от Хайдн“  от Йоханес Брамс и други. Билети могат да се купят в новия билетен център до хотел “Хемус” и вечерта преди концерта пред градската концертна зала във Враца.

Повече за европейското турне на Стивън Ванхауърт, за Враца, за красотата на българските жени и за това как се е запознал с българската си съпруга – чуйте в прикачения файл.