Стартира ремонтът на спортната зала в Лом
Стартира ремонтът на спортната зала в Лом / netinfo

Проектът за обновяване на спортния комплекс се изпълнява по програма "Красива България". Вече няколко публични сгради в крайдунавския град са възстановени с такива средства - църквите "Успение Богородично", "Св. Николай Чудотворец" и "Свети Никола Нови", историческият музей, читалище "Постоянство", сградата на общинска администрация и старата ЖП гара.

Близо 200 хиляди лева ще бъдат вложени в ремонтни и строително-монтажни работи. Предвидена е подмяна на покрива на спортното съоръжение, подходяща хидро и топлоизолация и други дейности.
Финансовият принос на Община Лом в цялостната реализация на проекта е 98 400 лева. Близо 20 хиляди лева пък са предвидени за професионално обучение на безработни. изпълнител на обекта е видинска фирма Срокът за изпълнение на проекта е 3 месеца.

"Това е първият етап от възстановяването на спортната зала, но за ремонта на залите за тренировка, съблекалните и местата за публиката ще са нужни поне още 400 хиляди лева, за които продължаваме да търсим финансиране", заяви кметът Пенка Пенкова. Преди години спортната зала "Балканиада" е била домакин на Балканското първенство по баскетбол за девойки и на още много други спортни мероприятия и състезания. От 30 години на сградата не са правени никакви ремонти, уточняват от местната управа.