Спортуващите в Монтана - с нова придобивка
Спортуващите в Монтана - с нова придобивка / netinfo

Общински младежки дом - Монтана, спечели финансиране за оборудване на нова спортна зала. То е закупено благодарение  на проект, с който институцията кандидатства пред Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Еврофутбол в рамките на благотворителната кампания "Избираш да спортуваш", финансирана по социалния проект на Еврофутбол "Печелиш и помагаш". Сумата осигурена от Еврофутбол се равнява на 3263 лв. Съфинансиране е осигурено от Община Монтана.

Пряка полза от залата и оборудването ще имат децата и младежите, които посещават клубовете по тенис за маса, по аеробика, по източното бойно изкуство Винг Тчун, както и желаещите да се занимават с дартс и йога - допълнителни дисциплини, по които ще бъдат формирани нови групи в Младежкия дом.

За тази цел бяха закупени нови тенис маси; спортни аксесоари за аеробиката; ръкавици, протектори и боксови круши за бойните изкуства, Дартс мишени и аксесоари. Специална настилка беше поставена в новосъздадената зала, средствата, за която са осигурени от  Община Монтана - партньор по проекта.

Директорът на Младежкия дом Асен Асенов сподели, че новата спортна зала ще е една полезна алтернатива и привлекателен център за младите хора в Монтана. С подобряването на материалната база на дома се очаква увеличаване броя на младите хора, желаещи да осмислят пълноценно свободното си време със спорт и подобряване на качеството на тренировъчния процес в клубовете, респективно на ефективността от тях и положителните последици за здравето на обхванатите в тях млади хора.

Официалното откриване на залата и пресконференция по повод финансирането по проекта ще е на 21 януари във фоайето на институцията.