Спират приема на документи по параграф 4
Спират приема на документи по параграф 4 / Дарик Враца

От 16 юни се преустановява приемът и обработката на документи за издаване на скици, характеристики и регистрации в землището на град Враца, попадащи в територии по параграф 4 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщиха от Община Враца. Това е във връзка със стартирала процедура по предаване на плана на новообразуваните имоти за землището на Враца в Служба по геодезия, картография и кадастър.

Всички процедури по възстановяване и придобиване на собственост на имоти, попадащи в територии по параграф 4 ще продължат по досегашния ред. В Община Враца остават планове в режим на поддържка за територии по параграф 4 само за селата Веслец, Лиляче, Власатица, Бели извор, Косталево, Паволче и Лютаджик. Приемът и обработката на документи за издаване на скици, характеристики и регистрации за имоти в землищата на тези села ще продължи по досегашния ред.

 

От 1 юли приемът и обработката на документи за издаване на скици, характеристики и регистрации за имоти в землището на град Враца, попадащи в територии по параграф 4, ще се извършва от Служба по геодезия, картография и кадастър – Враца, намираща се на бул. “Хр. Ботев” 46.