белезници
белезници / Guliver/Getty Images
Двама трафиканти на мигранти са били задържани във Видинско. В пограничния район на област Видин вчера била проведена Специализираната операция по противодействие на нелегалния трафик на мигранти  е била проведена под ръководството на ГД „Национална полиция“. В нея са участвали служители на полицейските управления в Кула и Видин.

В хода на полицейските действия, към 01.25 часа, по пътя към село Макреш униформени спрели за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато” с видинска регистрация. Слизайки от превозното средство, шофьорът побягнал към близкото дере. Предприето било незабавно преследване с полицейско куче и на около 200 метра от автомобила водачът бил задържан. Установена е самоличността му – В. А. /30 г./ от село Дреновец.  В товарния отсек на моторното превозно средство били открити 19 чужденци – 10 възрастни и 9 деца. По същото време, на около 2 км преди село Макреш, полицаите спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, шофиран от видинчанина Ю. Г. /35 г./, който пилотирал фиата.

Двамата български граждани и чужденците са отведени в полицейското управление в Кула, като на непълнолетните е предоставена полицейска закрила. Установено е, че чужденците са граждани на Афганистан и Бангладеш. Двете превозни средства са иззети, по случая е образувано досъдебно производство. След доклад в Районна прокуратура - Видин, двамата български граждани са привлечени като обвиняеми, разпитани са в това им качество и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа. Работата на разследващите по случая продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.