Виктор Станчев
Виктор Станчев / Дарик - Враца
Екипи на “ЧЕЗ Разпределение” са възстановили електрозахранването в селата от региона още през нощта, сега работят по единични аварии
Изключително рядко природно явление за Врачанско – смерч – е връхлетял снощи в района между Мездра и Роман, научи “Дарик”. Силната гръмотевична буря и поройният дъжд са нанесли щети по въздушните електропроводи, които захранват селищата в региона. Това е довело до прекъсване на електрозахранването в част от селата в този участък. Екипите на “ЧЕЗ Разпределение” са пристигнали веднага на мястото на смерча и са започнали работа.

“Част от електропроводите и защитите са изключили в подстанциите. Голяма част от електропроводите бяха включени още на 15 – 20 минута. Това са тези електропроводи, по които няма поражения. Веднага локализирахме и участъците, които са повредени от природното явление. На средно напрежение всички селища в района бяха захранени още в 2.04 ч. през нощта, като последните сред тях бяла селата Люти дол и Типченица. В момента отстраняваме единични аварии на клиенти, които са се обадили. Изпратили сме на място четири екипа, които работят едновременно. Сигналите са от клиенти от селата Драшан, Липница, Хубавене, Караш, Дърманци, Долна Кремена и Долна Бешовица. Днес и утре ще отделим екипи и за обход на всички съоръжения в района” – това обясни Виктор Станчев, главен оперативен директор на “ЧЕЗ Разпределение”.