Следващият покорител на Еверест ще е от с. Боденец
Следващият покорител на Еверест ще е от с. Боденец / Личен архив

Едно от последните бебета, регистрирано в кметството на мездренското село Боденец ,се казва Дойчин.

Малкият е роден в столицата на модата Милано, но родителите му, за разлика от много други български родители, пожелали той да е само български гражданин. Майката Мирослава е родена в с. Боденец, на 31 години и от 2008 г. се занимава с моден дизайн в Милано. Завършила врачанския техникум по текстил и едногодишен курс специализация в Европейски Институт за Мода.

Мими е и фотограф, обича планините и карането на колело. Именно тази любов я среща и с любовта на живота й – Константин. Той е планински водач и вело-куриер, родом от Сливен. Запознавали се през август 2010г., а три години след това се сдобили и с наследник – Дойчин.  Малкият човек проплакал на 18 август 2013 г.

Следващият покорител на Еверест ще е от с. Боденец
netinfo

„Любовта по планините, карането на колело, не пушенето и не пиенето ни събра”, разказва Мими, а името Дойчин носят двама покорители на Еверест – Дойчин Василев и Дойчин Боянов”.

С такава орисия, малкият Дойчин расте обграден от обич и когато е възможно - от свеж планински въздух.

Следващият покорител на Еверест ще е от с. Боденец
netinfo

Освен бъдещият пътешественик, още пет бебета са регистрирани в кметството на село Боденец. Селото има 612 жители, а тази година се очакват едва две нови попълнения.