писта Враца
писта Враца / Община Враца
Кметът Калин Каменов и министър Красен Кралев прерязаха лентата на изцяло обновеното съоръжение
Кметът Калин Каменов и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прерязаха лентата на изцяло обновената покрита Лекоатлетическа писта във Враца. Обектът към спортен комплекс „Христо Ботев“ не е ремонтиран от построяването му през 1973 г. След обновяването на залата, тя се става единственото модерно специализирано лекоатлетическо съоръжение в Северозападна България, което ще обслужва не само трите лекоатлетически врачански клуба, но и през зимния сезон ще могат да се провеждат турнири с национално значение.

писта Враца
Община Враца

„За мен е голяма чест, че днес, в навечерието на новата учебна година в нашия град се случва историческо събитие, свързано с подобряването на спортната инфраструктура и даващо възможност на децата на Враца да тренират в съвременни условия. Надявам се те да положат достатъчно усилия и след време да ни зарадват с много медали и титли“, каза кметът Каменов и добави, че със собствени средства Община Враца е успяла да се справи с ремонта на голямата зала, като заделя 250 000 лв. за вътрешния ремонт, а чрез Националния доверителен екофонд са осигурени 700 000 лв. за енергийна ефективност на сградата. „Искам да ви пожелая да бъдете здрави и не забравяйте, че спортът е онзи, който възпитава, създава и прави от спортистите истински победители!“, допълни още кметът.

писта Враца
Община Враца

 „Не всеки ден откриваме спортни обекти. Аз съм изключително горд, защото моят приятел Калин Каменов се очертава като един от най-енергичните и успешни български кметове. Откакто е поел управлението на общината, се случват много хубави неща. Много малко са залите в България, в които през зимата може да се практикува Царицата на спортовете. Мога отговорно да заявя, че в министерството ще направим всичко възможно да подкрепим и други проекти на Община Враца, свързани с футбола и спорта“, каза Красен Кралев, който е бивш атлет.

писта Враца
Община Враца

Приветствие и отговор от името на спортистите поднесе Ани Павлова – състезател от Атлетически клуб „Враца“, която заяви, че през годините са тренирали при много тежки условия, но въпреки това са печели медали. „Сега, благодарение на община Враца и на министерството на спорта, младите надежди на града имаме щастието да се подготвяме в прекрасна зала. Благодаря от името на всички, активно спортуващи в нашия град“, каза още лекоатлетката.

писта Враца
Община Враца

Водосвет – молебен за освещаване на обновената спортна зала отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.
По повод пенсионирането, кметът Калин Каменов връчи цветя и поздравителен адрес на Росица Стаменова – гл. експерт в Министерството на младежта и спорта. С искрено вълнение носителката на 16 национални рекорда благодари за оказана чест и обеща, че винаги ще помага за развитието на спорта във Враца.

писта Враца
Община Враца


Аплодисменти получиха най-малките атлети на Враца, които демонстрираха своя тренировка под вещото ръководство на европейския шампион Ивайло Младенов.

На откриването присъстваха народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, зам.-кметът Петя Долапчиева, ветерани - лекоатлети, спортисти от врачански клубове, ученици.

писта Враца
Община Враца

Община Враца