Синьо единство предлагат: Парите за Химко да се дадат на Враца
Синьо единство предлагат: Парите за Химко да се дадат на Враца / Дарик - Враца
"Синьо единство" предлагат: Парите за "Химко" да се дадат на Враца
71228
"Синьо единство" предлагат: Парите за "Химко" да се дадат на Враца
  • "Синьо единство" предлагат: Парите за "Химко" да се дадат на Враца

Това, че не се появи нито един инвеститор на търга за „Химко“ е ясен знак, че реиндустриализацията, планувана от БСП и Станишев, се провали преди още да е започнала. Този мистериозен руски инвеститор, който едва ли не чакаше да купи завода и да го вдигне на крака се оказа, че не съществува на този етап.“, обяви днес във Враца Маргарита Бойчева, пета в листата за евроизборите от ПП „Синьо единство“.

По думите й това показва няколко неща – че правителството изобщо няма план и стратегия за тази реиндустриализация, че са тотално сбъркани нейните цели и начина по който се провежда. От „Синьо единство“ съветват правителството да прочете внимателно стратегията на ЕС за реиндустриализация и да се опита да я приложи  в България, ако наистина има сериозни намерения за това. „Защото начина по който се предлага „да се вдигнат на крака“ „Химко“ или „Кремиковци“ е по-скоро евразийски начин на правене на реиндустриализация, а не европейски“.

От „Синьо единство“ предлагат на правителството, ако то наистина обмисля да вложи 50 млн.лв. в това фалирало и морално остаряло предприятие, да даде парите на община Враца.

„Да се оправи инфраструктурата и безобразните улици, да се подпомогне малкият и среден бизнес. С тези пари би се подобрило положението в цялата област, отколкото да се влагат в предприятие, за което никой не може да каже дали наистина би могло да работи от тук нататък“, обяви още Маргарита Бойчева.

Тя бе във Враца за да представи платформата, която предлагат за създаване на единна дясна партия. „Искаме да провокираме дебат по темата. Смятаме, че начина по които се представят партиите от дясното пространство, като СДС и ДСБ на избори, е все по-лош. Те получават все по-малко и по-малко доверие от избирателите. Смятаме, че трябва да се престане с експериментите по създаване на всевъзможни коалиции и партийни сглобки, че всички тези партии вкл. и „Синьо единство“ трябва де се откажат от партийния си суверенитет, от партийните си абревиатури, каквато и ценност и стойност си мислят, че се крие в тях. И да се създаде една модерна, нова, дясна партия, която да стъпи на успехите на правителството на ОДС и да ги доразвие днес при новите условия, с нови хора“.

 

Бойчева обяви и първите четирима в листата на „Синьо единство“ за евроизборите. Водач е Надежда Нейнски, а след нея са Бойко Станкушев, Ергин Емин и Моньо Христов. Партията се явява на изборите заедно с две граждански организации – Гражданско сдружение EVET и Обединени земеделци и демократи.