Симфониета Враца
Симфониета Враца / Община Мездра
„Симфониета – Враца“ събра почитатели на българската естрада в Дома на железничаря. Културната изява е част от провеждащите се „Празници на Искърското дефиле“, чиито домакин тази година е община Мездра. Звездите от телевизионните сцени Кристиян Янкулов, Християна Дънкова и Кристина Иванова зарадваха мездренската общественост с изпълнение на селекция от незабравими български естрадни творби, поднесени с нов аранжимент и много чар.

Присъстващите на концерта се насладиха на любими песни от репертоара на класиците в жанра: Лили Иванова, Емил Димитров, Орлин Горанов, Васил Найденов, Силвия Кацарова, Георги Христов, Мария Нейкова, дует „Ритон“, Тони Димитрова, Тоника и др.
Любимите текстове, виртуозният музикален съпровод на „Симфониета – Враца“, изпълнението на младите надежди на българската музикална сцена и заслужените бурни аплодисменти на публиката доказаха, че хубавата музика и смислените текстове са непреходни. Те са част от българската естрада, а тя – от културното ни наследство, коментираха зрители след концерта.