Посещение в Черепиш
Посещение в Черепиш / Община Мездра
Малко след 11.00 часа днес Негово величество Симеон II, заедно с благородници от цяла Европа, пристигнаха на гара Черепиш. Поводът за гостуването бе 80-годишният юбилей на Сакскобурггодски. Кметът на Мездра инж. Генади Събков посрещна важните гости, като подари на негово величество реплика на Златен Ауреус на Север Александър от 3-и век, сечен в Римската Империя.

Посещение в Черепиш
Община Мездра

Официалната делегация посети Черепишкия манстир, като лично врачанският митрополит Григорий отслужи литургия в храм „Света Богородица“, в чест на царското семейство. След това семейството на негово величество и гостите се запознаха с историята на светата обител и околностите.
В края на гостуването Симеон II поздрави гражданите, дошли да го поздравят за 80-тия му юбилей.

Посещение в Черепиш
Община Мездра

Сред благородниците бяха царското семейство - сестрата на Симеон II, княгиня Мария-Луиза, съпругата на негово величество царица Маргарита Гомес-Асебо, принцовете Кубрат и Константин-Асен, както и дъщерята на Симеон II - Калина, екс.кралицата на Испания София, принц Александър Караджорджевич от сръбската династия, синът на албанския крал - Лека Първи, дъщерята на Крал Михай и съпругът й Раду, шефът на дома Сакскобурггота херцог Андреас, представители на германската аристокрация.  

Посещение в Черепиш
Община Мездра

 
 
Община Мездра