Ще подпомагат семейства в нужда
Ще подпомагат семейства в нужда / Община Враца

Във Враца се проведе публично обсъждане за участие в Проект за Социално включване на МТСП, под-проект на Община Враца „СТИМУЛ -Социални,трайно интегрирани, местни услуги за личността". Целта е предоставяне на услуги за подкрепа на семействата в отглеждането на децата до 7 години и стимулиране на родителите за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда.

На срещата присъстваха директори на детските заведения на територията на община Враца, потребители на социални услуги за деца, представители на организации, доставящи социални услуги, общински съветници, представители на целевите групи - родители на деца с увреждания и граждани.

Родителите ще имат възможност за комплексна подкрепа - от полагането на грижи за малки деца до консултиране относно възможностите за подобряване на тяхното образование, квалификация, шансове за заетост и т.н.

Финансирането на проектите на общините е в зависимост от броя на населението, определената за Враца сума е до 1 200 000 лева. Проектът предвижда създаване на Общностен център за деца и семейства.