Ще газифицират Враца
Ще газифицират Враца / netinfo

Враца е сред първите седем града в Западна България, в които ще се извърши газифициране. Кметът инж. В. Бубев днес се срещна с Томазо Бенетоло – член на съвета на директорите на "Рила газ" – дружеството, което изпълнява практически газификацията на регион “Запад”.

От началото на август фирмата работи по проектиране на газификационната мрежа на града. Очаква се до края на ноември 2007 г. проектът да бъде окончателно готов, а изпълнението да започне в началото на 2008 г.

За  Врачанския панаир "Рила газ" ще представи публично идейния си проект за разполагането на газопроводите. В момента фирмата извършва обстойно проучване на потребностите от газ в промишления, обществено-административния и битовия сектор.

„Рила газ“ АД е учредено от две италиански фирми - „Ачегаз-АПС“ АД, което държи 52% от дяловете, и „Конструкциони Донди“ АД с 48%. Уставният капитал е сто хиляди лева, а основна дейност са услуги, свързани с добива на нефт и газ. В управителния съвет са Клаудио Андреоли, Серджо Пантано, Томазо Бенетоло, Масимо Панича и Франческо Джакомин.