Шест златни медала за видинските гребци
Шест златни медала за видинските гребци / снимка: Пресцентър на Община Видин

Видин 16 медала от Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк спечелиха видинските състезатели от спортен клуб "Ванто". Състезанието се проведе в Пловдив от 14 до 18 юли.  С шест, златни, три сребърни и седем бронзови медала клуба се нареди сред първите пет отбора в страната, само година след като бе възстановен.

„Видинското гребане не е печелило толкова медали през последните 20 години", съобщи на среща с медиите председателят на СК „Ванто" Юрий Кирилов.

Кметът на община Видин също адмирира успехите на клуба. Румен Видов връчи грамота за постижението на гребците, като им пожела успехите да ги съпътстват винаги.

„Не мога да скрия възхищението си от този наистина исторически резултат. Община Видин винаги е била отворена към развитието на спорта и ще бъде така и за вбъдеще", подчерта Румен Видов, след което се здрависа с всеки един от състезателите. От своя страна, Юрий Кирилов подари на видинския кмет екип на клуба, който Видов прие с огромно задоволство.

За една година СК „Ванто" се изкачи с девет позиции в класирането и остави след себе си отбори от страната като Левски, ЦСКА, "Бриз" Варна и др. След като от международната федерация по кану-каяк разрешиха от тази година да се провеждат състезания и на дисциплината кану жени, видинчани ще представят своя участничка на републиканското първенство през септември тази година в Пловдив.