Счупиха шампанското на три строителни обекта
Счупиха шампанското на три строителни обекта / Снимка: Дарик Враца, Галя Василева

Започна строителството на три инфраструктурни проекта на община Враца, финансирани от Междуведомствената комисия за възстанояване и подпомагане към Министерски съвет. За укрепване на свлачища в селата Веслец и Горно Пещене и реконструкция и отводняване на две улици в с. Косталево, са отпуснати 1 158 392 лв.

Временно изпълняващият длъжността кмет Ани Василева, заедно с управителите на фирмите-изпълнители, дадоха старт на строителните работи като счупиха по едно шампанско в кофата на всеки багер.

 

Счупиха шампанското на три строителни обекта
netinfo

 Свлачището в с. Горно Пещене

За свлачището в Горно Пещене, което съществува от 50 години, са отделени 406. 134 лв. Там проектът предвижда укрепване на свалчището на десния бряг на река Скът и корекция на коритото, монтаж на габиони и направа на затежнителен насип. Избраният от община Враца изпълнител на обекта е фирма „Корект" - Враца.

 

Счупиха шампанското на три строителни обекта
netinfo

 

Кметът и кандидат за още един мандат Кирил Попов, показва какви щети е нанасяла река Скът.

За свлачището в с. Веслец средставата са в размер на 422 105 лв.Обектът не обхваща  поземлен имот и застроени площи. Там ще бъдат изградени дренажно-укрепителни ребра, ще се изградят и отводнителни канавки и др. от двете страни на пътя, с дължина 100м. Изпълнител е фирма „Инертстрой Калето"-Мездра.

 

Счупиха шампанското на три строителни обекта
netinfo

Свлачищетов с. Веслец

Срокът за двете свлачища е 60 календарни дни.

Третият проект е за реконструкция и отводняване на улиците „Христо Ботев" и „Байкал" в с. Косталево, който ще бъде изпълнен от „Гарнат 90 Цонев и сие" - Враца. В непроходимата и стръмна улица, се предвижда изграждане на улична дъждовна канализация, пътно платно с трошен камък и три пласта асфалт, полагане на бордюри и тротоари, както и дъждоприемни шахти.

Счупиха шампанското на три строителни обекта
netinfo

Сумата е 317 57 лв, а срокът за изпълнение 41 дни. „Дните умишлено са 41, уточни управителят на фирмата Стоян Цонев, за да не се правят лоши асоциации". Той гарантира, че улицата ще бъде готова точно за 41 дни.