С какво хранят децата ни?
С какво хранят децата ни? / netinfo

Заменят чашата топло мляко с боза в училищата от област Монтана, съобщи директорката на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Стефка Александрова. Закуските по програмата на образователното министелство в някой учебни заведения са без необходимия сертификат и срок на годност.

В две предучилищни групи в община Лом все още няма сключени договори за доставка на закуски. Във Врачанско няма регистрирани оплаквания за качеството на закуските по програма “Чаша топло млако”, заяви Димитрийка Цанова, шеф на звеното. Намален грамаж и замяна на млякото с чай са единствените нарушения констатирани до момента при проверките, които се правят ежеседмично, допълват от дирекцията.


Припомням, че през втория учебен срок директорите можеха да избират нов доставчик, ако не са доволни от стария. Вместо чай или мляко, два пъти седмично доставчиците могат да включват натурални сокове, информират от институцията. 5600 ученици от 1 до 4 клас и 1090 деца в предучилищни групи са включени в проекта “Чаша топло мляко” в област Монтана. Във Врачанско те са общо 9 366.