/ Община Мездра
На 11 март Православната църква отдава почит на духовния закрилник на Враца свети Софроний Врачански. По този повод в навечерието на празника – на 10 март, събота – вечерта ще бъде отслужено всенощно бдение в храма “Св. Възнесение”.

Началото е в 17:00 часа, а богослужението ще бъде оглавено от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца. Специално за бдението от София в града ще пристигне мъжкият хор за византийско пеене “Св. Наум Охридски” с ръководител Андрей Касабов.

На следващия ден – 11 март, неделя – в 9:00 часа също в храма “Св. Възнесение” – Врачанският митрополит Григорий ще предстоява тържествената света литургия. След нея владиката и свещениците от града ще вземат участие в общоградското честване, което започва в 11:00 часа пред паметника на св. Софроний Врачански. Там Врачанският митрополит ще отслужи водосвет с молебен за здравето и благоденствието на врачани.

Богослуженията в навечерието и в деня на св. Софроний Врачански ще се отслужат в храма “Св. Възнесение”, тъй като през годините църквата е била известна и като Възнесенски храм “Св. Софроний Врачански”.