Ром нападна полицай и бе прострелян
Ром нападна полицай и бе прострелян / снимка: DarikNews, Иван Стрижлев

Криминално проявен мъж е нападнал с лопата полицай при опит да бъде проверен. Инцидентът станал тази нощ около 4:20 часа в град Козлодуй, когато патрулиращ полицейски екип, при обход в централната градска част, забелязал лек автомобил "ВАЗ 2105" да се движи без светлини.

Органите на реда са подали звуков и светлинен сигнал за да спрат и проверят колата, но водачът не се подчинил и продължил да се движи към ромската махала.

Полицаите проследили Ладата и след като спряла пред къща, установили, че шофьор е 27-годишният А.Ц., който е криминално проявен и осъждан за множество кражби и изнасилване. Той е отказал да му бъде извършена полицейска проверка и нападнал единия от служителите с лопата.

Полицаят е дал разпореждане на нападателя да спре, но той не се подчинил и служителят на реда е произвел предупредителен изстрел във въздуха. Това също не успяло да спре А.Ц. Той продължил нападението си, при което е бил прострелян в областта на корема със стоп-патрон.

На мястото е извикан за съдействие още един полицейски екип. Органите на реда незабавно са транспортирали нападателя до спешния център за оказване на медицинска помощ. След това той е преместен в оряховската болница с повърхностно нараняване без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства. По случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е и окръжен прокурор.