Рибки напълниха фонтаните на Монтана
Рибки напълниха фонтаните на Монтана / Петя Димитрова

Стотици рибки заплуваха в централния фонтан на Монтана с пускането му днес. Уклейте, зимували в тръбите, които довеждат водата от язовир "Огоста", се превърнаха в атракция навръх Международния ден на водата. Всяка година по това време, се след почистване на езерото Монтанзиум, се пускат трите градски фонтана - на площад „Жеравица", на площад „Алеко Константинов" и в централната градската градина.

В следващите две съботи на 24 март и 31 март община Монтана ще осигури допълнително техника и автомобили за извозване на изрязаните клони при пролетното почистване в кварталите с фамилни къщи и оборките на междублоковите пространства. Ще бъде възстановено и за пореден път осветлението в парк „Огоста" и лесопарк „Калето".

"Излизаме от най тежката зима с разходи от 350 хиляди лева за януари и февруари за снегопочистване и сметоизвозване", уточни кметът на Монтана Златко Живков. Продължава чистенето на улиците от хвърления през зимата пясък. Миенето им ще се извърши от началото на април до Великден.