Видин - ремонт улици
Видин - ремонт улици / Община Видин
Продължават ремонтите на улиците в Община Видин. На този етап са обхванати над 30 улици и около 20 селища, като в 12 от тях работата е приключила, обяви зам.-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов. Общата площ на извършения текущ ремонт в селищата на общината възлиза на 11 250 кв.м. В същото време се осъществява хоризонтална пътна маркировка, като общата площ е 2 150 кв. м, а стойността възлиза на 18 000 лв.

Предстои извършването на вертикална сигнализация – доставка и монтаж на пътни знаци със светлоотразително фолио – над 160 броя, които ще заменят деформираните и унищожените. Инж. Асенов  обясни още, че голямата обществена поръчка за асфалтиране на улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа е в 4 обособени позиции. По нея са предвидени ремонти и на територията на няколко жилищни комплекса във Видин.

през този строителен сезон ще се реализира и обществена поръчка за ремонт на общински сгради, в това число на Гребната база, Ученическото общежитие, на направление „Социални услуги“, училища, кметства. Общата сума за тази цел е над 1 милион лв., а за всички предвидени ремонти възлиза на над 2 милиона и 400 хиляди лв.